fbpx

TA HAND OM DITT PADELRACKET

Att köpa nytt padelracket är en investering väl värd att göra. Hittar man dessutom en “perfect match”, vill man gärna behålla det så länge det bara går. Därför har vi nedan samlat våra fem bästa tips för att förlänga livslängden för racket med små enkla medel.

Bästa tipset

Vi börjar med det bästa tipset vilket är den vanligaste anledningen till trasigt rack – slå aldrig racket mot något annat än just padelbollar. Inga handflator, knän, skor, eller underlag då det utsätter racket för ihopstötningar som racket inte är tillämpat för. Gör man dessa saker ökar man markant risken att ens racket spricker i kolfibret, vilket i sin tur resulterar i ett ospelbart racket.

Förvaring

När racket inte används är det viktigt med förvaringen. Alla yttre faktorer påverkar ens padelracket, såsom kyla, värme och fukt. Se därför till att förvara det i ett torrt utrymme med medeltemperatur. Använd gärna ett racketfodral till detta då det är utformat för att skydda racket. Racketfodral medföljer vid köpa av vissa racketmodeller. Vårt bästa tips här är att köpa en padelväska med termofack.

Ramskydd

Applicera ett ramskydd på toppen av ditt racket. Detta skyddar kantskicket från väldigt många skavanker som riskerar att förvärras med tiden. Ramskydd kommer i alla former och färger. Vi rekommenderar att man använder ett ramskydd i tålig PVC-plast.

Ett ramskydd är alltid bra för att skydda ditt racket från sprickor som förstör sweetspot.

Skydda från fukt

Se till att hålla racket så torrt som möjligt. Under spelets gång finns det emellanåt beröring på träffytan av racket. Se därmed till att torka av det ordentligt efter användning då fukten annars sugs in i racket och påverkar livslängden negativt. Återigen – kladda inte med svettiga händer på ditt padelracket. Det är bättre att ha en handduk tillgänglig som suger upp fukten bättre.

Skippa tennisplocket

Plocka upp bollar från marken hur du vill, men slå inte racket mot bollen. Detta skapar en kraft som padelracket inte är gjort för att hantera och du riskerar därmed eventuella skador. Se detta som ett undantag till punkt nummer ett i denna artikeln. Tekniskt sett slår du ju på padelbollen, men undvik det när bollen ligger mot konstgräset.

Bra greppLINDA

Har du inte ett optimalt grepp som passar just dig kan du riskera att ”tappa” racket emellanåt. Förutom att du tappar ditt padelracket löper du en högre risk att drabbas av vanliga skador, som exempelvis tennisarmbåge. Detta kan enkelt undvikas med att kontinuerligt byta ut din grepplinda så att du alltid spelar med ett fräscht grepp. Grepplindor kommer i många färger, former och texturer. Det kan vara bra att testa lite olika grepplindor för att hitta just din favorit!

Vi har ett stort urval i vår online store och du är även varmt välkommen att få personlig hjälp på plats i vår hall där vi även kan hjälpa dig att applicera lindor på ditt racket.

För att knyta ihop säcken, behövs det alltså en bra balans mellan sunt förnuft samt lite kärlek och omtanke till ditt padelracket. Följer du dessa tips, kommer rackets livslängd garanterat öka sina chanser att överleva ett längre tag framöver. 

Lägg dessa tips på minnet och glöm inte att du alltid är varmt välkommen in till oss på Ultimate Padel för att avnjuta lite padel. 

Meny

Meny