fbpx
Menu Close

Våra banor

Ultimate Padel väljer Italian Padel

Vår vision på Ultimate Padel är att kunna erbjuda den ultimata padelupplevelsen. För att kunna göra det måste en mängd faktorer stämma överens och padelbanor av allra högsta kvalitet är inte minst en sådan faktor. Därför är vi stolta över att presentera Italian Padel som Ultimate Padels banleverantör.

Efter en lång researchprocess med flera olika bantillverkare, där vi har besökt många anläggningar från norr till söder, provspelat och jämfört banor, landade vi till slut hos World Wide Padel, den nordiska generalagenten för Italian Padel. Anledningen är helt enkelt att kvaliteten på deras padelbanor är helt enastående. Italian Padel är ett dotterbolag till Forgiafer, en av Italiens ledande tillverkare av stålstaket och grindar, de har sin tillverkning i Brescia i norra Italien, en ort känd för över 100 år av stålproduktion.

Banorna har en robust stålkonstruktion med cirka 1,2 ton mer stål än standard, en briljant finish tack vare den pulverlackerade stålramen och lägg där till WPT-gräset Mondo STX Supercourt. Estetiskt snygga designdetaljer som att glaset på panoramamodellen går hela vägen ned till golvet utan någon list, vilket ger benämningen panorama en helt ny innebörd.

Många tillverkare använder 10 mm glas på banorna och eftersom glaset är en del av spelet och man ofta slår in racket eller tacklar in i glaset finns risker med detta. Alla våra banor är utrustade med certifierat 12 mm härdat glas som tål betydligt mer belastning än ett vanligt 10 mm glas.

Bra belysning som inte bländar är en viktig del av spelupplevelsen. En vanlig padelbelysning på stolpe ger i regel ett ljusflöde mellan 132 000 – 192 000 lumen, och dessa är egentligen byggda för utomhusbruk. Våra banor har takbelysning monterad längs med hela långsidorna och ger ett ljusflöde på 256 000 lumen på alla banor. Detta ger en jämn belysning som belyser hela banan utan att blända dig som spelare. Alla våra banor har tävlingsgodkänt ljus enligt FIP:s krav på belysning.

Italian Padel - först med CE-godkända banor

Italian Padel var först i världen med att tillverka CE-certifierade padelbanor. Det gör att du som spelare ska känna en maximal trygghet över att spela på våra banor. Dessa banor är helt rostskyddstestade och står för hög kvalitet rakt igenom. Vi tror starkt på att CE-märkning kommer att bli ett krav på padelbanor i framtiden i takt med att sporten växer och utvecklas. Under vår researchresa har vi sett alla typer av padelbanor av varierande kvalitet. Många banor har imponerat, men många har även visat allt ifrån sylvassa kanter i gallret pga dålig lack- & rostskyddsbehandling, blottade rostiga bultar, konstruktioner som varit snudd på fallfärdiga vid kontakt med glas och galler m.m.

Dessa är faktorer som gör att säkerheten för dig som spelare sjunker, men även spelglädjen försvinner när man spelar på en bana som är av sämre kvalitet. Vi vill att alla ska känna sig säkra och inte uppleva någon oro över att göra sig illa på en padelbana.

(CE-godkänd enligt EN 1090-1 obligatoriskt och hänvisad av NTC 2018 och lagstiftningsdekretet 106/2017 i enlighet med EU-förordningen Nr. 305/2011.)

Spela på våra padelbanor och upplev skillnaden själv

Varmt välkommen till den ultimata padelupplevelsen för att spela på några av världens bästa padelbanor! Vi öppnar under 2:a oktober 2020, in och boka din första speltid via MATCHi genom “BOKA BANA” knappen. Vi ses på Ultimate Padel!

Bli en UltiMate!

Var med och stöd oss från början! Våra 1000 första UltiMates kommer att få helt unika erbjudanden på speltider, första tjing på tränare, turneringar, events och exklusiva merchandises.

Självklart kommer vi inte skicka massor med spam och sådant trams!

 

 

* obligatoriskt fält


/

( mm / dd )